Saturday, February 27, 2010

said; utk KAU!

da lme rsenyeee sha sbaaaa,
sha dah x tawu nak ckp mcmne.
sha dah x tawu nak luahhh kat spe.
sha tawu, if sha luahkan ponn, xde spe yg fhm sha.
xde spe yg bolehhh tolongg sha.
kali nih, sha berkongsi dengan kwn2 setia sha di blog.
u all x perlu tawu ye siape die.
siape yg sha marahkan sgttt nih.
biarponnn satu hari nnt die akn dtg cari sha.
mgkinn bunuh sha, mgkin jugak tikam sha dri blkg.

tnpe sha sedari. sha masih hormat die sbgai sorg PEREMPUAN.
sejenis dengannn sha tp die xPENAH FAHAM atii PEREMPUA
N lainn.


utk GURL ituuu; smpi bilee ye kau nak bermainn dengan ati sha?
ati BF sha yg sha tkottt khilgn die ? smpii bilee?
kauu nak bgi smpii sha mengalah, tundukk sujud kat kau ke?

mse mulee2 kau kwnn ngn BF sha ponn, sha x pna hlg.
sha nges kee, sha jeless ke, sha tetap rela coz kau tga BYK PROBS.
sbgai seorg perempuan, bodoh lah sha if sha nak biaa je kau!
sha x mintak pon
kau hargai ke ape ke, tp..
cubee fikir ati and perasaan sha. x bykk pon sket.
sha pnah rse something bilee pengorbanan yg Bf sha buat utk kau,
xpna die buat
utk sha. tp.. sha tetap bia.
mgkin ape yg kau lalui dan sha lalui, jaohh berbeza.

sha mgkin x perlukan pengorbanan dri org laenn
SEBEGITU RUPE, mcm yg kau dpt.

bukannn dri BF sha jee kan? ntah dri brape org ntah.
cukup dgn KEBAHAGIAAN yg
BF sha bgi kat sha selame dekat 3 taunn,
dh sgt2 memadai. sha x perlukan ap2 lg.
sha tawu sha insan yg LEMAH.
dri awal lg sha tawu, sha akn sntiase KALAH ngn kau.

bukan KALAH CIKAI, tp KALAH dgn perempuan perosak mcmm kau.

kau da pnah jd KWN BF sha.
diee x mungkinn lupekan kau,
n kau FOR SURELY mmg x kan dpt lupekan BF sha smpi bile2.

cukuuup lahhh, sha dah xtertanggung dh rsenye perasaan nih.
sha dah alami bende mcm nih
berulang-ulang kali.
ntah berape kali lg lepas kejadian nih. bilee timbul pasal nih.
sha jd FOBIA, sha jd sgtttt tkottt KHLGN n KURG sygg dri BF sha. shaa mesti jelesss yg teramat sgtttt,
tp.. hari hari sha cubee kuatkan diri.

TAHAN SENDIRI dengan sgle ape dugaan yg jadi kat hubungan kitorg.

sekaliponn kau yg lebey2, buat mcm2, mintak izin letak gmb BF sha.
ILYSM, renduu2 BF sha.
sygggggggg2 BF sha.
walauponnn BF sha x lynn mcmne ponn.

sha tawu segala yg kau buat.
segale yg kau usahakan.
utkkk die KEMBALI pde kau kan ?
knape ye ?

die kate mungkin kau renddu die, x pnahhh ade kwn sbaekk die,
bykkk mslh. TENSION.
pdhl, mse awl2 kwnn ngn BF sha dulu,
kau tawu status die kann?
sekaliponnn kau sygg kan die,
kau nakkk die jd MILIK kau, kau simpnn lah rse tuh.

if kau kat tmpt sha, if kau ade BF yg kau sgtt sygg,
then ade gurl yg buat mcm tuh kat BF kau,
kau adee rse MCM NAK MARAH die x ?
nak SERANG die x ? shaa boleyy lupekn if sekali due.

tp.. bile dah senyap, tibe2 nnt ade je yg sha jumpe
yg katekau syggg lahh, renduu lahh.

sha tawu, sha x mampu ponn nak ckp ape2 ngn kau.
nak SLOW TALK ponn xbolehh.
BF sha kate, jgn cri psl, so, sha ikutkan permintaan die
wluponn sha tawu dgn cre tuh bnde xkan selesai.
sha dahh x tawu nak buat mcmne. slagi sha ngn BF sha x kawen,
selagi tuh lah.
ntah2 DAH KAWEN ponn kau tetap NAK die kann?
bile kdg2 sha melenting, sha marahh bile tgok komen2 kau, profile kau,
kitorg mesti GADO, last2 sha pujukk diri sha sndiri.
sha x tawu kau PEREMPUAN jenis mcmmane ?
sha x tawu nak describe,
sbb MASALH kau, semua org kau KAITKAN,
tagihh simpati, smpi mate smue org jd
XNMPK APE2 sbb TANGISAN KAU, SEDIH KAU.
if kau kan tempat sha,
sha tau msti kau SIAT KULIT GURL YG KACAU BF kau tuh smpi tgl tulang kan?
sha tawu, itu kelemahan sha, sha ckp mcmne HEBAT ponn,
sha x kan pna ade pluang nak buat bende2 mcm tuh
wlu sha MARAH mcmne skaliponn.
kau BERUNTUNG,
kauu pnh dpt KASIH SYGG dieee.
walau ape ponn yg jadi, sha doakan satu hari nt,
BENDE nih akn jd sndiri DLM IDUP kau, kau RSE SNDIRI,
bru kau sedar ape yg kau dh buattt.

dri mulut ke mulut, ak kesiankann hidupp kau.
tp dri hati ke hati, sha BENCII kau smpi sha PULANG KE ILAHI.


p/s; cukuppppppppppplahhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!
x memadai lg ke dgn apeee yg kau dh buatttt?
ko dahhh PUAS nnt, kauu x yahhh lah BERHENTI, troskan kat orgg laenn pulakk.
sha tau kan XKAN PERNAH BERUBAH!

7 comments:

naya said...

sygg..
i pun penah kene macam sygg..
tapi i degil..
i pegi msg pempuan tuh..
ckp jgn ganggu idup i dah..
pastu dorg dah putus kawan..
tapi pempuan tuh macam x puas hati je..sbb die mcm mengharap nak kat die..sdey gile time tuh...
pempuan macam tu mmg perangai die cam tu kot..

dLa said...

sbr bam!
ingt hidup nie d karma.
whats goes around comes around!!
tuhan tu maha adil!!

ILOVEYOUBAM!

e i s h a said...

naya; itu yg berlaku dlm idop sha jugak skang nih sygg. sha tkott. sha risauuu. sha x tau ape pyelesaian yg terbaekkk. if btol pon ade org yg naakkk BF sha, bukan gurl mcm die. hurmm. btw, THX syggg

dla sygg; hurmmmm, sha risauuuu ah dla. sha tkottt sgtt, die mcm x putus ase lgsung !

AnAk iBu said...

sha..
saba eh sayang..
kesian kat iesha..
nani xde kat situ...
saba eh sayang..
betul ckp dla tu.
ape ko dapat mest dia dapat blik..
k.... luv ya!!!!

e i s h a said...

nani; TQ sygg. tp sha x kuat mcm yg sha sgkee sbenanye. ape nak buat ye nani? mcmane nak lalui smue nih ye nani ? hurmm. btw, TQ sygg .

Anonymous said...

sahabat,Ingatlah dua perkara yang selalu menumbangkan pahlawan agama di bumi kampus:

1)yang pertama kemanisan cinta yang mengasyikkan sehingga ketika kamu ditegur dan dinasihati oleh sahabat , kamu melihat mereka ini penghalang sebuah mahligai bahagia dan hidup dengan kedengkian.

2) kegagalan akademik yang menguji kalian hingga... ada yang tidak malu mengatakan "kerja-kerja islam" lah puncanya.

dari sahabat kepada sahabat=)
aku juge seperti mu.

diana said...

hope sha byk2 besabar kay..
mngkin ade hikmah d sbalik stiap kjadian..
mmg perit rasa hati ble kne cmnii..
be strong kay =)